Onder opnieuw winterse omstandigheden moest Noordstar het duel aangaan met de buren uit Oosterzonen. Gelukkig beschikken zij ook over een kunstgrasveld zodat, bij alle weersomstandigheden, de toestand van het speelveld geen probleem mag zijn.

'Oosterzonen startte voorzichtig en liet het initiatief aan Noordstar, onze jongens benutten de ruimte en lieten de bal het werk doen', zegt Gilbert Van Houdt.  'Er werd rustig opgebouwd en de thuisploeg liet begaan.

17' 0 -1 ! Joren met een gemeten voorzet op Niels, controle en met een hard schot werd de keeper gevloerd

19' 0-2 ! Yannick S. zet voor vanop rechts , een hoge voorzet wordt door Yannick P. binnen gekopt

25' 0-3 ! Opnieuw Yannick S. vanop rechts, deze keer met een lage harde voorzet waarop de keeper plat gaat. Deze lost echter de bal en Niels is er als de kippen bij om binnen te tikken

43' De bedrijvige Yannick S. opnieuw met de voorzet, Miguel neemt de bal in één tijd op de slof, naast.

Rust : na de 0-3 voorsprong van Noordstar, al of niet bewust, nam gas terug. Misschien een reactie waardoor de thuisploeg meer in de match kwam zonder gevaarlijk te zijn

Vervanging : Nick ipv Rik

50' Vrije trap Joren, de bal komt voor doel en Niels zorgt met z'n 3de doelpunt voor de 0-4

65' Voorzet Jeroen waarop Niels de bal doorkopt, Miguel in de draai met het schot, zonder resultaat

69' vervanging : Thijs ipv Jeroen

76' Vanop links brengt Yannick S. de bal voor doel, Nick duwt over

78' vervanging : Damien ipv Niels

87' Miguel met een schot op doel, de bal wijkt af in corner

89' Yannick S., met het laatste wapenfeit, zijn schot streelt de lat.

Besluit : achteraf gezien een makkelijke zege. De vroege achterstand sneed de thuisploeg de adem af. Noordstar hoefde alleen maar te controleren, de thuisploeg was niet bij machte om degelijk weerwerk te bieden. Noordstar bleef rustig voetballen en gebruikte het hele veld, de combinaties volgden elkaar op en Oosterzonen kreeg voetballes.

Ondanks de koude was het een aangename wedstrijd om te volgen. Volgende week is er jammer genoeg geen voetbal en de week daarop is het Pasen waardoor er ook niet wordt gevoetbald. Het is dus wachten tot zondag 8 april, dan komt Zandhoven op bezoek, de eerste van twee uitgestelde wedstrijden'

Verslag Gilbert Van Houdt / foto's : Annick Van den Bruel /NNieuws